Het vakantiehuis

Voor huurinformatie, zie Prijzen.

Ons gezellige vakantieverblijf in Châtel-Montagne is een volledig vrijstaand huis met een uitgebouwd terras van 10 bij 10 meter, voorzien van tuinset en parasols. De terrastoegang is afsluitbaar met een hek, zodat kinderen hier veilig kunnen spelen. De veranda geeft u beschutting tegen de zon, en je kunt er ook prima zitten als het wat koeler is. De loungeset nodigt uit tot relaxen. Vanaf het terras en vanuit de huiskamer op de eerste verdieping heb je een schitterend uitzicht van ca. 7 km over de heuvels en dalen van la Montagne Bourbonnaise.

Het huis heeft een ruime woonkamer (8x5 m.) met een comfortabele zithoek, eethoek en open keuken. De houtkachel geeft veel sfeer en ruim voldoende warmte. Een halletje geeft toegang tot twee slaapkamers met elk een tweepersoonsbed (140x200, 160x200). Naast de keuken zit de deur die toegang geeft tot een ruime badkamer met douche en toilet. 

In de hal op de begane grond bevindt zich ook de nodige opbergruimte en een voetbaltafel. De parasols voor het terras liggen daar ook, als ze al niet mee naar boven zijn genomen door de vorige gasten.
Op de benedenverdieping is, links naast de trap naar boven, een tweede badkamer met douche en toilet, en een wasmachine.

Op de benedenverdieping bevindt zich allereerst de hal, waar je binnenkomt via de deur links naast de dubbele carport. Deze hal geeft toegang tot twee slaapkamers. De ene is voorzien van eigen wasgelegenheid, een stapelbed, een eenpersoonsbed, een losse matras en boxen met kinderspeelgoed. Deze kamer is ook goed als speelkamer te gebruiken. De andere, kleinere slaapkamer bevat een stapelbed en een kast vol boeken en spelletjes. In de linker slaapkamer boven bevindt zich een kinderbedje. Voor alle bedden zijn dekbedden aanwezig, ook voor het kinderledikantje. U dient zelf te zorgen voor dekbedovertrekken en hoeslakens, en ook voor bad-, hand- en theedoeken.

Het huis is door zijn indeling (en twee badkamers) bijzonder geschikt voor gebruik door twee bevriende gezinnen of echtparen en voor grote en kleine families. In totaal zijn er tien slaapplaatsen voor volwassenen en kinderen, plus een ledikantje.

In het laagseizoen is het mogelijk om voor een aangepaste prijs (zie prijzen) alleen de bovenverdieping te huren (maximaal vier slaapplaatsen). Van die mogelijkheid wordt veel gebruik gemaakt door echtparen, vrienden e.d. (De rest van het huis is dan niet verhuurd.)

Het huis is verder van allerlei gemakken voorzien. Zo is er zowel een houtkachel als elektrische verwarming aanwezig. Ook is er in de boekenkast in de woonkamer een map met folders, wandelroutes en kaarten van de omgeving.

En verder:
  • Draadloos internet
  • Radio/CD-Speler
  • DVD-speler met meer dan 150 DVD's, waaronder veel Scandinavische thrillers, romantische en kinderfilms
  • Een kast met meer dan 200 boeken (romans, thrillers etc.) voor volwassenen en kinderen
  • Veel spelletjes en puzzels
  • Voetbalspel
  • Kinderstoel
  • Kinderbox